یکشنبه ۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸
کد خبر: 295405

روانشناس بالینی با اشاره به علل بروز رفتارهای پرخطر در نوجوانان گفت: نیاز به دیده شدن را باید به وسیله کسب یک مهارت و تخصص در نوجوانان برطرف کرد.

علل بروز رفتارهای پرخطر در نوجوانان

سلامت نیوز:روانشناس بالینی با اشاره به علل بروز رفتارهای پرخطر در نوجوانان گفت: نیاز به دیده شدن را باید به وسیله کسب یک مهارت و تخصص در نوجوانان برطرف کرد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،علیرضا کاسه‌گران روانشناس بالینی و مشاور خانواده درباره علت بروز رفتارهای پرخطر در نوجوانان اظهار داشت: گروهی از والدین، سبک تربیت سهل‌گیر را در پیش می‌گیرند به عبارتی معتقدند نوجوان را باید به حال خودش گذاشت و هیچ برنامه ای برای پیگیری وضعیت دوستیابی، ورزش، هنر و یا آموزش مهارت‌های زندگی فرزند خود ندارند و حتی نام این کم‌کاری و بی‌توجهی را آزادی به نوجوان تلقی می‌کنند.


وی افزود: این رفتار والدین نه تنها باعث پرورش فرزندان نمی‌شود بلکه آنها را در برابر محیط و اجتماع آسیب پذیر می‌کنند.
این روانشناس بالینی تصریح کرد: نوجوانی و بلوغ دوران بحران و شورش است، تفاوتی نمی‌کند که نوجوان دختر باشد یا پسر، اساسا آنها در این برهه زمانی به دنبال دیده شدن هستند و یکی از بزرگ‌ترین نیازهای آنها پذیرفته شدن در گروه دوستان است، وقتی نوجوانی فاقد هرگونه مهارتی نظیر هنر، ورزش، موسیقی و مطالعه باشد، چطور می‌تواند خود را به شیوه‌های سالم برای دیگران بروز دهد؟ 
کاسه‌گران گفت: بنابراین در نوجوانان بدون برنامه تنها وسیله‌ای که می‌تواند به آن هویت ببخشد و از آن طریق دیده شود مصرف سیگار، تتو، دعوا، قلدری و رفتار های پرخطر است.


وی با بیان اینکه نیاز دیده شدن را باید به وسیله کسب یک مهارت و تخصص در نوجوانان برطرف کرد؛ افزود: اگر نوجوان به کار و یا مهارتی مشغول نباشد، آنها خیلی زود گرفتار مشکلات بزرگی می‌شوند پس برنامه فعالیت روزمره نوجوان را باید با کارهای مثبت پر کرد تا بتوان رفتارهای منفی را در آنها کاهش داد؛ درواقع بزرگترین هدیه‌ای که می توان به نوجوان داد، احساس مسوولیت پذیری است.


این روانشناس بالینی ادامه داد: برخلاف والدین سهل گیر، متاسفانه گاهی والدین کمالگرا با زیاده‌روی و تعیین هدف های غیر واقع بینانه و دور از دسترس احساس منفی نوجوانان را که ناشی از شکست‌های مکرر است افزایش می‌دهند و آنها را در آستانه افسردگی قرار می دهند درواقع این رفتار نیز نوعی دیگری از تربیت اشتباه است.


وی با تاکید بر اینکه فرزند بازتابی از والدین است، افزود: مادری که سالی یک کتاب هم‌ نمی.خواند چطور از فرزندش توقع دارد که دائم مطالعه کند و یا پدری که سیگاری است چگونه انتظار دارد نوجوانش سراغ مصرف سیگار نرود. اگر بچه ها بعد از اشتباه عذر خواهی نمی‌کند باید دید آیا پدر و مادر بعد از اشتباه عذر خواهی می‌کنند.


کاسه گران خاطرنشان کرد:همچنین  از انتقادات نوجوان خود در سبک زندگی نباید تعجب کرد، بزرگترین خواسته نوجوان استقلال است و گام اول فرزندان برای اثبات فردیت خود، زیر سوال بردن ارزش‌های خانواده است. والدین باید آگاه باشند و برآشفته نشوند و جنگ قدرت در زندگی به راه نیاندازند، بلکه باید این را نشانه‌ای مبنی بر ورود فرزند به دوره نوجوانی دانست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha